RC: Palác lží


Název v originále: Twisted Palace
Autor: Erin Watt (pseudonym)
Překlad: Zuzana Ľalíková
Nakladatelství: Baronet, 2017
GR: 3,99
DK: 85 %
Počet stran: 351
Série: Cyklus Royalové #3
Pozor! Recenze obsahuje spoilery k předchozím dílům. Pokud jste je nečetli, klikněte sem.

AnotaceElla Harperová překonala už spoustu problémů, které jí život přichystal. Je tvrdá, odolná a ochotná udělat, co je potřeba, aby ochránila ty, které miluje. Jenže s tajemstvími, která obklopují jejího otce a přítele, jehož život je nyní v ohrožení, se možná ani Ella nedokáže smířit. Reed Royal je zvyklý ničit všechny překážky, které mu osud staví do cesty. Nyní se to však obrátilo proti němu. Pokud chce zachránit sám sebe i dívku, kterou miluje, musí se postavit trýznivé minulosti a napravit svou pošramocenou pověst. Nikdo nevěří, že Ella dokáže v paláci Royalových přežít. Všichni jsou přesvědčeni, že je Reed zničí. Možná mají pravdu. Ella a Reed musejí společně najít způsob, jak zachránit sebe i svou rodinu, a odhalit všechna tajemství a lži, které se skrývají v paláci rodu Royalových.

Hodnocení: Na tuto knihu jsem se tak těšila, protože Prokletý princ byl boží! Ale bohužel mě zklamala... První budu kritizovat a pak chválit.

Tak první nesmysl je samotné Steveovo zmrtvýchvstání! Přežil volný pád bez padáku, tohle prostě není reálné. A ke všemu mi byl od začátku hrozně protivný. Choval se bezohledně ke Callumovi a jeho synům i k Elle. A o jeho despotickém chování k Dině ani nemluvím...

Autorky si začaly hrát na "detektivku". A proč ty uvozovky? Celý proces byl velice nereálný. Z minulého dílu víme, že Brooke byla zavražděna a hlavním podezřelým policie je Reed Royal. Autorky policii, státního zástupce a soudce popsala jako zkorumpovaná individua, kterým je skutečný vrah úplně ukradený a jde jim jen o zisk. Když vezmu vpotaz to, co pro nás tyto orgány dělají, přijde mi to minimálně nemístné a lživé.

Další mínus je chování Reeda a Elly. Jejich romantická linka byla opravdu slabá, furt se po sobě sápali a byli mi docela protivní. Tohle je pro mě to největší mínus ze všech, protože Reeda jsem měla v předchozích dílech hrozně ráda. O to víc mě tato markantní změna mrzí...

A úplně poslední mínus je nereálnost celého příběhu. Na místě činnu se našla jen Reedova DNA a údajný vrah po sobě nezanechal jedinou stopu. Vůbec nic. Bez jakéhokoliv běhání po úřadech si Steve bere Ellu do péče. To, že by si měl vyřizovat nové doklady nikdo neřeší a otcovství taky ne. A samozřejmě milion dalších absolutně nereálných situací, které jsem kritizovala už po přečtení prvního dílu. 

Mám ještě malou výtku k překladu, ale to neberu jako mínus - za to Erin Watt nemůže. Přišlo mi, že se překladatelka snažila napodobit slang dnešních teenagerů a moc se to nepovedlo. 

A nebudu jen kritizovat! Přeci jen to nebylo špatné! 
Hlavním plusem této série je jednoznačně čtivost! Já se musela učit do školy a stejně jsem to měla za čtyři dny přečtené. Tohle je jedna z knih, které byste zvládli za odpoledne. Písmena jsou velká, stránky malé a kapitoly krátké, takže to ubíhá jak na běžícím páse.

Když už jsme u těch kapitol, byly zakončeny tak otevřeně, že jste to napětí nevydrželi a museli si přečíst další kapitolu. I když je děj nic moc, jedná se o jednu z nejnapínavějších a nejčtivějších knih vůbec!

Další plus pro mě bylo rozpracování postavy od Diny. I když to je docela mrcha, dozvídáme se, že docela oprávněně. Nyní je jednou z mých nejoblíbenějších postav celé série společně s Eastnem, který se díky změnám v Reedově chování vyhoupl na vrchol žebříčku Royalových u mě.

Dávám tři hvězdy z pěti.
☆☆☆

Můj názor je jenom můj názor, je subjektivní, takže si na knihu udělejte radši vlastní názor. Pokud si ho chcete udělat, klikněte sem. Pokud vás zajímá nabídka dalších romanťáren, klik tady.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Dobrým knihám.

Cristine.


Komentáře

  1. Na čtení této série se chystám. Všichni si první díl celkem chválí, tak snad mě nezklame a snad bude stát za to i celá série :) pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ale pokud sis ji přečetla, tak to máš už docela vyspoilerované😄

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky