RC:Divoká píseň

  
Název v originále: This Savage Song
Autor: Victoria Schwab
Překladatel: Magdaléna Stárková
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání v ČR: 2017
Goodreads: 4,14
Databáze knih: 87 %
Počet stran: 335

Anotace: Napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.

Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne Severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.

August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí Jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.

Jejich město je rozdělené.

Jejich město se rozpadá.

A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?

Hodnocení: Autorka nás do děje uvede rychle, tak mi chvíli trvalo, než jsem úplně všemu rozuměla. Victoria Schwab ovšem píše tak čtivě, že se od knihy neodtrhnete. Kate a Augusta jsem si zamilovala a doufám, že tato série neskončí jako Romeo a Julie od Shakespeara... Kate chce být drsňačkou, na kterou je její krutý otec, vládce Severního města, hrdý. August je Sunaj, který touží po lidskosti. Kniha vypráví o tom, jak se z nepřátel mohou stát přátelé a naopak. A o tom, že lidé jsou mnohdy horší než příšery.
Knihu jsem si nakonec opravdu zamilovala a všem ji vřele doporučuji! Není to něco, na co byste nikdy nezapomněli, ale to se tou čtivostí vyrovná. Knihu hodnotím 92 %.

Napište mi do komentářů, jestli jste knihu četli a jak se vám líbila.
Navštivte mě také na Instagramu: @cristi_book_style

Přeji veselé Velikonoce plné dobrých knih!
Cristine

Komentáře

  1. Jjj, tato kniha se mi také líbila ( právě se na to připravuje recenze ). Nějak hezký blog ( hodně štěstí s blogem :3 )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju moc 😘. Hned jsem se musela podívat na tvůj blog a máš ho krásný.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky