RC: Láska & gelato


Název v originále: Love & gelato
Autor: Jenna Evans Welch
Překladatel: Magdaléna Stárková
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání v ČR: 2017
Goodreads: 4,08
Databáze knih: 94 %
Počet stran: 288

Anotace: Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale rozhodně nemá náladu na pláže nebo slavné památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za šestnáct let jejího života ani neukázal? Jediné, po čem Lina touží, je jet domů.

Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren. Svět, který ji okouzluje a vede k tomu, aby odhalila tajemství, které změní vše, co si Lina myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě.

Mnozí lidé jezdí do Itálie jen kvůli lásce a zmrzlině, ale někdy tam objeví mnohem víc.

Obálka: Obálka je jednoduchá, ale ke knize (a názvu) se skvěle hodí. Osobně se mi líbí i font použitý na obálce.

Není to série: Kniha stojí samostatně, jedná se o takovou romantickou letní jednohubku, která má mnohem hlubší příběh než obyčejná love story.

Hodnocení: Jak už jsem nakousla u předchozího bodu, rozhodně to není další klišoidní love story, jak by se mohlo na první pohled zdát. Lině zemřela maminka a svého otce nikdy nepoznala a najednou má odjet na celé prázdniny k němu domů. A navíc "domů" znamená na americký hřbitov ve Florencii. Před svou smrtí poslala její máma na hřbitov svůj deník, který si psala v době, kdy v Itálii pobývala. Lině působí čtení deníku bolest a víc si uvědomuje, že se máma do Itálie ani do jejího života nevrátí, ale musí ho přečíst, aby zjistila, proč máma z Itálie odešla. Kniha je protkaná úryvky z deníku, takže máte pocit, že jste součástí příběhu a pomáháte Lině ono tajemství rozluštit.
Zezačátku jsem se nemohla začíst, ale nakonec mě příběh neskutečně pohltil. Otáčela jsem stránky jako šílená, protože jsem byla zvědavá, jak to celé skončí. Milostná linka se týká jednak Liny, ale také její mamky, která svůj milostný život zaznamenala do deníku.
Jediné mínus této knihy byl ten pomalejší začátek, ale příběh pak opravdu nabere grády a vy si ho zamilujete. Velkým plusem je to, že autorka spojila vlastně dvě knihy do jedné. Příběh Lininy mámy mohl stát samostatně, ale to bychom z toho neměli ten pravý prožitek.
Knize dávám 99 %, jak říkám, měla jen jedno mínus.
Vy si knihu určitě přečtěte, užívejte si slunné počasí a jezte co nejvíc gelata!
Brzy natočím i video recenzi!

Sledujte mě na Instagramu: @cristi_book_style
Za odběr na YT vám budu vděčná: Kristýna Sosíková
Cristine

Komentáře

Oblíbené příspěvky